سرشکن نواربری یا کشنده ورق جهت آسان کشاندن ورق به داخل دستگاه و گرفتن قوس ابتدایی ورق در ورق های ضخامت بالا استفاده میشود که تمامی قسمت های با نیروی هیدرولیک کنترل می شود .
سرشکن یا کشنده رول از بخش هایی به شمار می رود که در با توجه به شرایط ورق به خطوط برش اضافه می شود . همانطور که می دانید خطوط برش از بخش های مختلفی تشکیل شده اند که ورق با گذر از این بخش ها عملیات برش روی آن صورت می پذیرد . برای رساندن ورق از رول گیر به بخش بعدی که می تواند صافکن ورق و یا اسلیتر برش باشد در صورت کم بودن ضخامت ورق عموما با کمک اپراتور این انتقال صورت می پذیرد .
ولی در صورت بالا بودن ضخامت ورق و حالتی که ورق به واسطه رول بودن در آن ایجاد شده لازم است تا انحنای ورق گرفته شود و با وجود میز یا سینی هایی ورق بدون دخالت دست به بخش بعدی هدایت گردد .
این عملیات توسط ایستگاهی به نام سرشکن نواربری صورت می پذیرد که در زمان باز کردن رول ورق روی پارویی سر شکن قرار می گیرد سپس جک هیدرولیک تیغه یا غلطک فولادی را روی ورق فشارمی دهد تا رول از حالت انحنا به تختی میل کند این عمل باعث می شود ورق به راحتی به زیر غلطک های صافکن هدایت شود .
سرشکن معمولا با دو روش ساخته می شود یکی از روش ها دارای شاسی مجزا و دیگری نصب پارویی بر روی شاسی صافکن می باشد .
جهت سهولت کشاندن ورق به داخل دستگاه و گرفت قوس ابتدایی ورق در ورق های ضخامت بالا از تیغه ای برای ضربه زدن به ورق استفاده می شود که تمامی قسمت های با نیروی هیدرولیک کنترل می شود .
البته در سیستم های قدیمی برای باز نمودن رول های ورق با ضخامت بالا از سیستم وینچ استفاده می نمودن که فرآیند کار به این شکل بود که با توجه به مکانیزم وینچ که تشکیل شده از موتور گیربکس و سیم بکسل پایه و موتور گیربکس را روی شاسی صافکن نصب می نمودن و ابتدای ورق رول را با هواگاز سوراخی ایجاد می کردن تا قلاب وینچ را رو آن نصب کنند سپس وینچ با نیروی موتور گیربکس ورق را به سمت خود کشیده و به زیر غلطک های صافکن هدایت می نماید .
برای مشاهده ی پروژه ها و تصاویر دیگر به پیج اینستاگرام مراجعه فرمایید